Ajax verliest na penalty's; debuut Magallán en Traoré en rentree Veltman

Ajax verliest na penalty's; debuut Magallán en Traoré en rentree Veltman

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 06:45vr 11-01-2019 om 06:45

Ajax heeft de eerste wedstrijd op de Florida Cup verloren. Na negentig minuten spelen stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. In de strafschoppenserie was Ajax ongelukkiger.

Ajax trad tegen Flamengo aan met een B-elftal. De sterkste basiself speelt zaterdagavond tegen Sao Paolo. Tegen Flamengo kregen spelers als Rasmus Kristensen, Daley Sinkgraven, Zakaria Labyad, Vaclav Cerny, Kostas Lamprou en Perr Schuurs de kans.

Ook David Neres was van de partij. Winteraanwinst Lisandro Magallán mocht zijn debuut maken van Erik Ten Hag en Joël Veltman maakte na rust zijn rentree. Maximilian Wöber zat niet bij de selectie. Hij is op weg naar het Spaanse Sevilla.

Ajax kwam al na een kwartier spelen op voorsprong tegen Flamengo. Nadat Carel Eiting de bal veroverde op het middenveld, kon Klaas-Jan Huntelaar afronden na een combinatie met Cerny: 1-0. Flamengo deed niet veel later al iets terug. Fernando Uribe lobte de bal over Lamprou heen.

Ajax, dat beter speelde dan Flamengo, ging door en kwam na iets meer dan een half uur opnieuw op voorsprong. Labyad profiteerde optimaal van knap combinatiewerk tussen Neres en Ryan Gravenberch. Kort daarna zou Flamengo opnieuw toeslaan. Deze keer maakte Lamprou een fout waar Uribe van kon profiteren: 2-2.

Na de pauze was het tijd voor het debuut van Lassina Traoré en de rentree van Veltman, die vorig jaar april zwaargeblesseerd raakte tegen VVV-Venlo. Na de onderbreking was Ajax de dominante partij, maar doelpunten leverde dat niet op. Jongelingen Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang kregen de grootste kansen. 

Een strafschoppenserie moest de winnaar bepalen. Daarin bleek Ajax ongelukkig. Magallán, die in de wedstrijd een uitstekende indruk maakte, schoot huizenhoog over. Veltman schoot op de paal. Omdat Flamengo de wedstrijd uiteindelijk heeft gewonnen, krijgt de Braziliaane ploeg een bonuspunt bij een eventuele gelijke stand in de Florida Cup. 

Opstelling Ajax: Lamprou, Kristensen, Schuurs (46. Veltman), Magallán, Sinkgraven (75. Bakker), Gravenberch (Ekkelenkamp), Labyad (88. Jensen), Eiting, Neres (66. De Wit), Huntelaar (46. Traoré), Cerny (75. Lang)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws