Update: Van Dijk in sterrenteam van UEFA én Premier League Player of the Month

Update: Van Dijk in sterrenteam van UEFA én Premier League Player of the Month

11-01-2019 16:06 Laatste update: 16:06
69

Virgil van Dijk heeft een plek gekregen in het beste team van Europa in 2018. Dat meldt de UEFA. De verdediger van Liverpool is de eerste Nederlander sinds Arjen Robben in 2014 die het sterrenteam heeft gehaald.

Van Dijk bereikte vorig seizoen met Liverpool de finale van de Champions League, waarin Real Madrid te sterk was. Op dit moment staat de Engelse grootmacht aan kop in de Premier League. Van Dijk, die pas een jaar onder contract staat bij Liverpool, leidde het Nederlands elftal bovendien naar de eindronde van de Nations League.

De afgelopen tijd konden voetbalfans hun eigen team van het jaar samenstellen op de website van de UEFA. Op basis van prestaties in Europa voor club en land was een shortlist van vijftig spelers opgesteld. Van Dijk werd in bijna de helft van de ingevulde ploegen opgenomen. Hij kreeg zo'n 78.000 stemmen. Luka Modric was het populairst (115.000 stemmen).

Het Europese sterrensteam bestaat verder uit doelman Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), verdedigers Marcelo, Raphaël Varane en Sergio Ramos (allen Real Madrid), middenvelders Luka Modric (Real Madrid), N'Golo Kanté en Eden Hazard (beiden Chelsea) en aanvallers Cristiano Ronaldo (Juventus), Lionel Messi (FC Barcelona) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain).

Update 16.06: Virgil van Dijk is vrijdag óók uitgeroepen tot Premier League Player of the Month. De Liverpool-verdediger krijgt de voorkeur boven teamgenoot Mohamed Salah, Tottenham Hotspur-duo Harry Kane en Heung-Min Son, Marcus Rashford van Manchester United, West Ham United-aanvaller Felipe Anderson en Chelsea's Eden Hazard. De prijs voor beste manager van december gaat naar Liverpool-baas Jürgen Klopp.