Update: 'Bayern geeft toe aan Chelsea-wens en hanteert alsnog terugkoopclasule'

Update: 'Bayern geeft toe aan Chelsea-wens en hanteert alsnog terugkoopclasule'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 23:52za 12-01-2019 om 23:52

Laatste update: zaterdag 12 januari 2019 om 23:56za 12-01-2019 om 23:56

De onderhandelingen tussen Chelsea en Bayern München over Callum Hudson-Odoi zijn in een impasse geraakt, bericht The Times vrijdagmiddag. Volgens de Britse kwaliteitskrant wil Chelsea dat Bayern een terugkoopclausule in zijn contract laat opnemen, maar weigert Der Rekordmeister hieraan te voldoen.

The Blues willen volgens The Times situaties als die van Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne en Nemanja Matic voorkomen. De Belgen en de Serviër werden aanvankelijk te licht bevonden en verkocht aan respectievelijk Everton, VfL Wolfsburg en Benfica. Daar ontwikkelden ze zich echter zo spectaculair dat hun marktwaardes de lucht in schoten. Matic werd in 2011 voor vijf miljoen verkocht, maar Chelsea besloot drie jaar later om het vijfvoudige over te maken aan Benfica.

Bayern München zit al langere tijd achter Hudson-Odoi aan, die geen trek heeft om zijn tot 2020 doorlopende contract bij Chelsea te verlengen. Volgens de meest recente berichten uit Engeland heeft de regerend Bundesliga-kampioen 39 miljoen euro over voor de achttienjarige vleugelaanvaller.

Update 23.52: De kogel lijkt nu dan toch door de kerk. Volgens The Daily Mail heeft Bayern Münhen alsnog ingestemd met een terugkoopclausule in het contract van Hudson-Odoi en is de deal nu nagenoeg rond.

Lees ook: Robben over 'opvolger': "Een van de beste jongere spelers van Europa"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws