Dembélé vertrekt: middenvelder kan meerjarig contract tekenen in China

Dembélé vertrekt: middenvelder kan meerjarig contract tekenen in China

14-01-2019 11:40 Laatste update: 13:09
17

Mousa Dembélé gaat zijn carrière vervolgen in China. De Belg staat op het punt een meerjarig contract te tekenen bij Guangzhou R&F. Dat meldt een bron aan VoetbalPrimeur.

Het contract van Dembélé bij Tottenham Hotspur loopt komende zomer af. De Rode Duivel werd eerder deze maand al in verband gebracht met een winterse overstap naar Azië. De keuze is gevallen op Guangzhou R&F, de club waar Ajax sinds eind 2017 een samenwerkingsverband mee heeft. In China ligt een meerjarig contract voor de middenvelder klaar.

Wedden

Meer odds

Dembélé kwam dit seizoen tot dusver tot tien wedstrijden in de Premier League. Daar blijft het waarschijnlijk ook bij. De Belgische middenvelder is naar China afgereisd om 'de laatste puntjes' van het contract te bespreken. De Belg moet nog wel medisch worden gekeurd.

De 31-jarige Dembele stond 6,5 jaar onder contract in Londen, waar hij met veel blessures kampte. Spurs haalde hem in de zomer van 2012 voor negentien miljoen euro op bij Fulham. Daarvoor speelde de 82-voudig Belgisch international in Nederland voor AZ Alkmaar en Willem II. In 2009 pakt hij met AZ de landstitel.