De Eredivisie-flops: vijf spelers van PSV, Ajax en Feyenoord stellen teleur

De Eredivisie-flops: vijf spelers van PSV, Ajax en Feyenoord stellen teleur

21-01-2019 10:00 Laatste update: 10:00
64

Na een paar weken winterreces is de Eredivisie eindelijk weer hervat - en dus keert ook het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur. In speelronde achttien vielen met name de negatieve hoofdrollen van drie keepers, twee Feyenoorders én Hirving Lozano (PSV) op. 

David Jensen (FC Utrecht)
Drie schoten, twee tegentreffers. FC Utrecht-trainer Dick Advocaat was na het uitduel met AZ (3-0) nederlaag he-le-maal niet blij met z'n keeper. Jensen ging bij zowel de 1-0 als de 2-0 in de fout. 

Kostas Lamprou (Ajax) 
Bij elke hoge bal was het zondagmiddag billenknijpen voor de fans van Ajax. Lamprou, op het allerlaatste moment ingezet als vervanger van de geblesseerde André Onana, had z'n dag niet tegen sc Heerenveen (4-4). Of is de kleine Griek gewoon simpelweg niet goed genoeg? 


Robert Zwinkels (ADO Den Haag) 
De ervaren Zwinkels benadeelde zijn team op onbegrijpelijke wijze door vanuit het niets op het onderbeen van VVV-spits Peniel Mlapa te gaan staan. Gevolg: direct rood, penalty tegen, een achterstand en - uiteindelijk - een nederlaag. ADO-trainer Fons Groenendijk gaat deze week vermoedelijk een hartig woordje wisselen met z'n goalie. 

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Waar was Fortuna zondagmiddag op De Vijverberg in hemelsnaam mee bezig? Niets lukte aan de bal en de defensie van de Limburgers was een gatenkaas. De Graafschap-spits Fabian Serrarens had wel zes goals kunnen maken. Zijn bewaker Ninaj gaf de targetman álle vrijheid. 

Jerry St. Juste (Feyenoord) 
Ongeïnteresseerd en ongeïnspireerd slofte St. Juste zaterdag over het kunstgrasveld van PEC. Het leek de rechtsback allemaal niet veel te boeien. Telkens was St. Juste zijn directe tegenstander kwijt en bij de beslissende 3-1 stond hij volledig verkeerd. Een wanprestatie. 

Daley Sinkgraven (Ajax) 
Ajax stond tegen Heerenveen af en toe wel héél naïef te verdedigen. Daardoor kwam Sinkgraven, pas net terug van een blessure, af en toe in lastige situaties terecht tegen aanvallers uit Friesland. Dat ging de vervanger van Nicolás Tagliafico niet echt lekker af. 

Mo El Allouchi (NAC Breda) 
In een kolkend Koning Willem II Stadion werd een onthutsend zwak optreden van NAC gesymboliseerd door El Allouchi. De middenvelder raakte 85 minuten geen knikker en kreeg daarna direct rood van scheidsrechter Björn Kuipers, vanwege een vieze en lompe overtreding op Dan Crowley. 

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
Uitgerekend tegen z'n oude club De Graafschap speelde Diemers een draak van een wedstrijd. Er lukte op De Vijverberg helemaal niets bij de middenvelder. 

Brandley Kuwas (Heracles Almelo) 
We hebben het in deze rubriek al vaker geschreven: bij Kuwas is het soms álles - maar net zo vaak is het drie keer niks wat de flegmatieke aanvaller van Heracles laat zien. Op bezoek bij FC Groningen (3-0 verlies) gaf Kuwas zaterdag niet thuis. Ook collega-aanvaller Kristoffer Peterson bakte er trouwens niets van. 

Hirving Lozano (PSV) 
Een uitwedstrijd in het koude Emmen, op een verschrikkelijk kunstgrasveld - nee, dat is waarschijnlijk niet Lozano z'n ding. De Mexicaanse ster beleefde zondag een heuse off-day. Veel acties van Lozano mislukten. Ook miste Chucky een opgelegde kans. 


Steven Berghuis (Feyenoord) 
Wat nummer drie Feyenoord tegen het opgeleefde PEC van Jaap Stam liet zien, leek volstrekt nergens op. Alsof de Rotterdammers met hun hoofd elders zaten. Berghuis was nog nét iets slechter dan z'n Scandinavische aanvalspartners Nicolai Jörgensen en Sam Larsson. 

No Poll