FC Utrecht contracteert Kramer: Belangrijk dat Dick hem graag wilde hebben

FC Utrecht contracteert Kramer: "Belangrijk dat Dick hem graag wilde hebben"

24-01-2019 11:32 Laatste update: 11:36
85

Het is officieel: Michiel Kramer verruilt Maccabi Haifa voor FC Utrecht. De dertigjarige spits heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend in de Domstad.

FC Utrecht betaalt geen transfersom voor Kramer, wiens contract bij Maccabi Haifa deze week werd ontbonden. "Michiel belandde bij Maccabi Haifa op een zijspoor nadat de Nederlandse enclave daar was vertrokken", verklaart directeur voetbalzaken Jordy Zuidam, verwijzend naar Mo Allach en Fred Rutten, op de clubsite.

"Hoofdtrainer Dick Advocaat heeft bij Sparta Rotterdam met Michiel gewerkt en kent hem goed. Het was belangrijk voor Michiel dat Dick hem graag wilde hebben, en vandaar ook zijn keuze voor FC Utrecht. Michiel zijn komst geeft ons weer extra mogelijkheden."

Met FC Utrecht is Kramer toe aan zijn zesde club in Nederland. Eerder stond hij onder contract bij NAC Breda, FC Volendam, ADO Den Haag, Feyenoord en Sparta. Afgelopen zomer koos de dertigjarige spits voor het avontuur in Israël, maar dat werd geen succes. In vier competitiewedstrijden voor Maccabi Haifa scoorde hij niet.