Avontuur van Henry alweer ten einde: AS Monaco zet Arsenal-icoon op straat

Avontuur van Henry alweer ten einde: AS Monaco zet Arsenal-icoon op straat

24-01-2019 19:30 Laatste update: 19:53
34

Thierry Henry is donderdag alweer ontslagen als trainer van AS Monaco. Dat maakt de club uit het Vorstendom bekend in een bondig statement.

Henry is voorlopig op non-actief gesteld in afwachting van een definitief besluit, zo luidt de officiële lezing. Het Arsenal-icoon was pas sinds oktober werkzaam bij het kwakkelende Monaco. Het was zijn eerste trainersklus. The Mirror meldde donderdagochtend al dat het avontuur van Henry alweer ten einde zou komen. Niemand minder dan Leonardo Jardim, de voorganger van Henry, zou hem moeten opvolgen in het Stade Louis II.

De meervoudig Premier League-topscorer werd op 13 oktober officieel benoemd door AS Monaco, waar hij tussen 1995 en 1999 actief was als speler. De Franse landskampioen van 2017 bungelde toen al in de degradatiezone en is daar vooralsnog niet uitgekomen.

Onder leiding van Henry boekte Monaco twee competitiezeges, maar ging het in eigen huis met 1-5 onderuit tegen RC Strasbourg en werd het in de beker uitgeschakeld door tweedeklasser FC Metz. Het gat met nummer 17 Dijon is momenteel drie punten.

Henry kondigde eerder op de dag nog aan dat hij het mes in zijn selectie had gezet. "Op een gegeven moment heb je enkel de spelers nodig die de club willen redden, niet de spelers die alleen maar aan zichzelf denken", liet hij weten. Het ontslag komt op een opvallend moment: zaterdag wacht de degradatiekraker tegen Dijon.