Update: NAC heeft Fransman binnen, maar degradatieclash komt te vroeg

Update: NAC heeft Fransman binnen, maar degradatieclash komt te vroeg

31-01-2019 14:42 Laatste update: 14:46
49

NAC Breda heeft zijn vijfde winterversterking gevonden in Wallonië, melden Voetbal International en Belgische media donderdagmiddag. De dertigjarige Fransman Dorian Dervite gaat op huurbasis overkomen van Charleroi.

De huidige nummer 17 van de Eredivisie moet alleen nog de administratie op orde maken, voordat de transfer kan worden afgerond, aldus VI. NAC had Khalid Karami, Alex Gersbach, Ramon Pascal Lundqvist en Sullay Kaikai al naar het Rat Verlegh Stadion gehaald en was nog op zoek naar een centrale verdediger. Joost van Aken leek kandidaat nummer één, maar mocht uiteindelijk niet weg van Sheffield Wednesday. Vervolgens is Dervite in beeld gekomen.

De voormalig jeugdinternational van Frankrijk heeft een wonderlijke carrière achter de rug. In 2006 werd hij op jonge leeftijd bij Lille weggehaald door Tottenham Hotspur, waarna hij via een uitleenbeurt aan Southend United bij Villarreal belandde. Tussen 2012 en 2014 zat Dervite zonder club. Daarna kwam hij uit voor Charlton Athletic, Bolton Wanderers en Charleroi. Dit seizoen staat hij overigens op 45 Jupiler Pro League-minuten.

Update 14.42: NAC heeft Dervite binnen. De dertigjarige Franse verdediger komt op huurbasis over van Charleroi en maakt het seizoen af in het Rat Verlegh Stadion. Tijdens de cruciale degradatieclash met De Graafschap van vrijdagavond is hij echter nog niet speelgerechtigd, laat NAC weten via de clubsite.