Odegaard: 'Zidane als coach was soms niet goed voor het zelfvertrouwen'

Odegaard: 'Zidane als coach was soms niet goed voor het zelfvertrouwen'

02-02-2019 11:48
21

Martin Odegaard bokst al sinds jonge leeftijd op tegen een ongekend hoog verwachtingspatroon. Dat wakkerde de twintigjarige Noor zelf nog eens aan door Strömsgodset in 2015 te verruilen voor Real Madrid. Spijt van zijn keuze heeft hij niet.

"Ik kon naar zóveel clubs. Maar Real is een droom. Dat is de grootste club ter wereld", zegt Odegaard tegen het Algemeen Dagblad. "Het was voor mij ook de beste keuze. Bij Real trainde ik met het eerste team en speelde ik wedstrijden in het tweede elftal. Met Zinédine Zidane als coach. Ik kreeg ook speeltijd in het eerste team."

"Natuurlijk had ik gehoopt op meer. Maar ik heb met de sterren gevoetbald", vervolgt Odegaard. "Ik maakte een reuzenstap. Van Strömsgodset naar Sergio Ramos en Ronaldo. Eenmaal op het veld is voetbal voetbal. Alleen de taal is anders. Het is wennen aan het tempo en de kwaliteitseisen. Zidane als coach was prachtig. Maar soms ook niet goed voor het zelfvertrouwen. Dan deed hij voor hoe het moest. Wat een techniek."

Odegaard moet zich nu ontwikkelen in de Eredivisie. Na anderhalf seizoen sc Heerenveen streek hij neer bij Vitesse. De middenvelder is steeds bepalender met goals en assists. "De goal in de beker tegen Heracles was doorslaggevend. Dat hielp me over een drempel. Statistieken zeggen niet alles, maar vormen wel een fundament van vertrouwen. Real is zeer tevreden over mijn ontwikkeling."