'In de zomer was FC Twente bijna failliet en stonden we met tien man op het veld'

'In de zomer was FC Twente bijna failliet en stonden we met tien man op het veld'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 07:57vr 08-02-2019 om 07:57

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 09:02vr 08-02-2019 om 09:02

FC Twente-trainer Marino Pusic is hard op weg om zijn club na één seizoen Keuken Kampioen Divisie terug naar het hoogste niveau te gidsen. De Tukkers staan vier punten voor op achtervolger FC Den Bosch, terwijl het seizoen nog zo moeizaam begon in Enschede.

De Enschedeërs moesten bij de gemeente aankloppen om een bankroet af te wenden en begonnen de competitie met een verre van complete selectie. Pusic begrijpt dan ook niet dat er van buitenaf kritiek is op het niet altijd even sprankelende spel van zijn ploeg. "Het leek af en toe wel of mensen totaal vergeten waren waar we vandaan komen", laat de geboren Bosniër weten aan De Telegraaf. "In de zomer waren we bijna failliet en stond ik met tien man op het veld. Dan bestaat het niet dat je binnen twee maanden een winnend team smeedt dat prachtig voetbal speelt. Dan begrijp je weinig van topsport."

Pusic beaamt echter dat zijn elftal zich nog op meerdere vlakken moet verbeteren. "We staan op plek één en dan doe je toch veel dingen goed. Alleen nog niet goed genoeg, want het moet nog beter om kampioen te worden." Of de Tukkers begin mei nog steeds op de eerste plek staan, durft de trainer niet te voorspellen. Het wordt zeker niet eenvoudig om er te blijven. Ik verwacht een pittige competitie met FC Den Bosch, Go Ahead Eagles en Sparta."

De Tukkers nemen het vrijdagavond op tegen nummer vier Sparta. De Keuken Kampioen Divisie-kraker op Het Kasteel begint om 20.00 uur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt FC Twente kampioen?

(5838 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws