'Ajax wil 15-jarig toptalent uit Frankrijk, ook interesse van Juventus en Barça'

'Ajax wil 15-jarig toptalent uit Frankrijk, ook interesse van Juventus en Barça'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 10:17vr 08-02-2019 om 10:17

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 10:18vr 08-02-2019 om 10:18

Ajax heeft zich gemengd in de strijd om Rayan Cherki, een Frans jeugdinternational die momenteel in de jeugdopleiding van Olympique Lyon speelt. De Amsterdammers hebben met Juventus, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan echter stevige concurrentie.

Dat meldt het Franse L'Equipe vrijdag. Volgens de krant zijn er meerdere spelers in de jeugdopleiding van Lyon die worden gevolgd. Vooral voor Titouan Thomas, Florent Da Silva en Cherki is interesse. Laatstgenoemde is volgens de krant 'de lastigste kwestie' van allemaal. Lyon moet namelijk maar hopen dat Cherki besluit zijn carrière bij Lyon voort te zetten. 'De enige 'bescherming' die de club heeft is een afspraak dat Cherki tot het eind van het seizoen niet bij andere clubs solliciteert. Met andere woorden: hij kan de club zonder enige compensatie verlaten'.

Meerdere clubs zouden Cherki graag willen toevoegen aan de jeugdopleiding. De zaken van Cherki worden behartigd door zijn familie, na enkele ongelukkige ervaringen met zaakwaarnemers. Bij de familie hebben zich al meerdere clubs gemeld, waaronder Juventus, AC Milan, FC Barcelona, Bayern München én Ajax.

Cherki is een aanvaller en deed dit seizoen al drie keer mee met Olympique Lyon Onder 19 in de Youth League. De vijftienjarige aanvaller was daarin trefzeker en werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit in de Youth League. .

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Très belle victoire aujourd’hui 👍🏼💥⚽️🔴🔵#triplé

Een bericht gedeeld door Rayan Cherki (@rayan_cherki) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws