Rutten pakt Dennis Schouten van Veronica Inside aan: Heel erg ongepast

Rutten pakt Dennis Schouten van Veronica Inside aan: "Heel erg ongepast"

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 14:45vr 08-02-2019 om 14:45

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 15:07vr 08-02-2019 om 15:07

Fred Rutten heeft vrijdag Dennis Schouten op zijn plek gezet. Het gedrag van de verslaggever van Veronica Inside is bij de Anderlecht-trainer in het verkeerde keelgat geschoten.

"Ik heb u al eerder gezien", begint Rutten op de persconferentie van vrijdag. "Jullie zijn niet zo respectvol als de Belgen. Jij hebt heel stiekem met een cameraatje ons proberen te filmen. Ik vind het heel erg ongepast dat de Nederlandse camera heel stiekem en sneaky even beelden gaat maken. Dan heb ik veel meer respect voor de Belgische collega's. Twee dagen voor een wedstrijd is er een gesloten training. Dat is bij Anderlecht het protocol."

Als Schouten probeert Rutten te onderbreken, reageert de trainer scherp. "Mag ik even uitpraten? Dan mag jij zo praten. Dan vind ik het zeer respectvol van uw collega's hier in België dat ze wel wegblijven van de training. Maar goed... Nederlanders."

De Veronica Inside-verslaggever kreeg vervolgens de gelegenheid om zijn kant van het verhaal te vertellen. "Sinds u hier aan de slag ging, probeerden we u voor één op één gesprek te strikken, maar dat lukte niet. Dan ga je misschien iets doen wat niet mag." Dat lokte meteen een reactie uit van Rutten. "Oh, u bevestigt het dus."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws