Ajax pakt de draad weer op: 'Het was goed om elkaar zo de waarheid te zeggen'

Ajax pakt de draad weer op: 'Het was goed om elkaar zo de waarheid te zeggen'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 10:09za 09-02-2019 om 10:09

Daley Blind stelt dat de sfeer bij Ajax na de slechte resultaten tegen Heerenveen (4-4 gelijkspel) en Feyenoord (6-2 nederlaag) nog altijd goed is. Er waren stevige gesprekken waarin spelers elkaar de waarheid vertelden, maar iedereen kan nog steeds met elkaar door één deur.

Na het dramatisch verlopen duel in De Kuip stelden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong dat Ajax na de winterstop geen team meer is. "Als je zo slecht begint aan het jaar weet je dat er frictie ontstaat, dat er gesprekken komen en emoties loskomen", legt Blind uit aan de NOS. "Het is goed om elkaar de waarheid te zeggen en dat is gebeurd. Maar we zijn nog steeds een hechte groep."

"Ik had ook niet het idee dat andere jongens wel in paniek raakten of dat dat gevoel heerste op de club", vervolgt de linksbenige verdediger van Ajax. "Maar we moeten ervoor waken dat we niet vervallen in dezelfde fouten. We zijn daarin zelf onze grootste vijand. Succes komt niet vanzelf. Daar moeten we iedere wedstrijd van bewust zijn."

Met de thuiswedstrijd tegen Real Madrid en het bekertreffen in Rotterdam op het programma is de februarimaand cruciaal voor Ajax. "Er staat veel op het spel deze maand. Iedereen moet voor zichzelf nagaan wat we willen bereiken en dat zullen we moeten tonen. Dat we prijzen willen winnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws