De Jong vergeleken met Barça-concurrent: 'Maar wat hij extra heeft is steekpass'

De Jong vergeleken met Barça-concurrent: 'Maar wat hij extra heeft is steekpass'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 18:10di 12-02-2019 om 18:10

De in Spanje gevestigde schrijver en journalist Edwin Winkels verwacht niet dat Frenkie de Jong zich meteen basisspeler zal mogen noemen bij FC Barcelona. Kenneth Perez vreest de forse concurrentie voor de 21-jarige middenvelder.

"Geen enkele nieuwkomer bij Barça is zeker van een basisplaats", zegt Winkels bij Natafelen op FOX Sports. "De twee duurste spelers in de geschiedenis van Barça, Dembélé en Coutinho, hebben geen vaste basisplaats. Sterker nog: ze spelen vaker niet, dan wel."

Sergio Busquets, Arthur en Ivan Rakitic lijken de belangrijkste concurrenten van De Jong te worden. "Onder één voorbehoud: er is een mogelijkheid dat Rakitic vertrekt. Dan heb je Busquets, die staat vast. Er is geen trainer ter wereld die het in zijn hoofd haalt om hem uit de ploeg te halen. Hij is de belangrijkste speler van FC Barcelona, op Messi na. En Arthur is een beetje de nieuwe Xavi."

Verder beschikt Barça onder meer over Arturo Vidal en Carles Aleñá, met wie de Ajacied ook de concurrentie moet aangaan. "De Jong is niet direct de vervanger van Busquets, maar wel voor in de toekomst. Ze hebben nooit een goede stand-in voor hem kunnen vinden."

Perez vindt De Jong veel op Arthur lijken. "Maar wat Arthur extra heeft is een steekpass. Dat is een beetje de klacht bij De Jong, dat hij niet mensen voor de goal zet. Busquets, Arthur en De Jong is wel heel veel van hetzelfde." Winkels bestrijdt dat. "Het beste recept van Barça was Busquets, Iniesta en Xavi."

Poll

Gaat De Jong slagen in Spanje?

(2032 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws