Ziyech helpt De Kogel uit de brand: 'Beste Eredivisie-speler én heel groot hart'

Ziyech helpt De Kogel uit de brand: 'Beste Eredivisie-speler én heel groot hart'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 19:18di 12-02-2019 om 19:18

Leon de Kogel heeft hulp gekregen uit onverwachte hoek. De voormalig aanvaller werd maandag in het zonnetje gezet tijdens Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles en kreeg na het duel tussen zijn oude clubs plots een belletje van Hakim Ziyech.

"Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met mij is gebeurd en zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst", zegt De Kogel over de Ajax-middenvelder tegen de NOS. "Ziyech is niet alleen de beste speler van de Eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen."

De Kogel moest noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten na een ongeluk met een taxi op Malta. Met de hulp van Ziyech kan hij de kosten van zijn advocaten in Malta betalen. Doordat zijn Spaanse club UE Cornellà zijn salaris niet meer betaalde en ook de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur niet thuis gaf, kwam De Kogel financieel aan de grond te zitten.

Een Utrecht-fan begon al een inzamelingsactie en het bedrag van zo'n 24.000 euro kreeg De Kogel maandagavond uitgereikt. De oud-aanvaller stelt dat er schot ik de zaken zit. Hij kreeg inmiddels een groot deel van zijn salaris. "Over de rest is een regeling getroffen. Ik moet nog even afwachten of ik dat ga krijgen, maar het staat wel zwart op wit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws