Spurs dolblij met Vertonghen na glansrol: 'Kan overal spelen, hij is ongelooflijk'

Spurs dolblij met Vertonghen na glansrol: 'Kan overal spelen, hij is ongelooflijk'

14-02-2019 10:38
19

Jan Vertonghen was woensdag de grote man bij Tottenham Hotspur tijdens de 3-0 zege op Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League. Heung-Min Son komt woorden tekort om zijn Belgische ploeggenoot te prijzen.

Vertonghen speelde als linkervleugelverdediger in een 3-5-2 formatie. Die keuze van manager Mauricio Pochettino pakte goed uit, want de oud-Ajacied tekende voor een assist en een doelpunt. "Het was lang geleden dat ik nog eens scoorde, zeker op Wembley", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Wedden

Meer odds

Son is vol lof over Vertonghen. "Jan kan op elke positie spelen, hij is ongelooflijk", stelt de Zuid-Koreaanse aanvaller. "Ik ben heel blij voor hem, hij verdient het. Zijn voorzet bij mijn doelpunt was fantastisch. Ik hoefde de bal eigenlijk alleen maar te raken. Ik voelde me schuldig dat ik bij het vieren niet naar hem liep, maar naar de andere kant", lacht Son.

Pochettino is in de wolken met het optreden van Tottenham. "De tweede helft was fantastisch. We hebben een ongelooflijke selectie met zóveel talentvolle spelers. Mensen onderschatten ons soms. We spelen beter dan hoe we worden neergezet", beweert de Argentijn, die het momenteel notabene zonder sterspelers Harry Kane en Dele Alli moet stellen.

"Ik ben zó trots dat we ondanks de omstandigheden blijven vechten en resultaten halen. Mijn spelers zijn helden. Wat er ook gebeurt, ze verdienen alle credits en veel lof. Wat zij dit seizoen doen is geweldig."