UEFA richt vizier opnieuw op Amsterdam: onderzoek naar supporters van Ajax

UEFA richt vizier opnieuw op Amsterdam: onderzoek naar supporters van Ajax

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 19:11do 14-02-2019 om 19:11

De UEFA heeft het vizier opnieuw gericht op Ajax. De Europese voetbalbond start een onderzoek naar de supporters van de Amsterdammers, die zich tegen Real Madrid aan meerdere dingen schuldig zouden hebben gemaakt.

Supporters van Ajax gooiden diverse voorwerpen het veld op, staken vuurwerk af en lieten verboden spandoeken zien. Daar doet de UEFA onderzoek naar. Ook supporters van Real zouden vuurwerk op het veld hebben gegooid. 

Het is voor Ajax te hopen dat de UEFA mild is voor de Amsterdammers. De club kreeg eerder dit seizoen al een forse boete van 71.000 euro plus een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder uitsupporters vanwege ongeregeldheden in de Champions League-duels met Benfica (1-0 en 1-1). Een paar weken later ging het mis bij AEK Athene, waar supporters van Ajax het aan de stok kregen met de Griekse politie.

Tijdens het duel met Bayern München (3-3) gooiden fans ook al voorwerpen op het veld. De kans bestaat dat de voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder uitpubliek wordt omgezet in een definitieve straf. In het slechtste geval krijgt Ajax én weer een boete én wordt de voorwaardelijke straf omgezet. De UEFA meldt niet wanneer er een uitspraak wordt gedaan.

Lees ook: UEFA doet onderzoek naar uitspraken van Ramos na wedstrijd tegen Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws