UEFA doet onderzoek naar uitspraken van Ramos na wedstrijd tegen Ajax

UEFA doet onderzoek naar uitspraken van Ramos na wedstrijd tegen Ajax

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 18:16do 14-02-2019 om 18:16

De UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de uitspraken die Sergio Ramos deed na de Champions League-wedstrijd tegen Ajax. De Real Madrid-aanvoerder pakte een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de return, maar met een schone lei aan de eventuele kwartfinales begint en gaf na afloop toe dat dat bewust was.

"Dit was iets wat ik vooraf al in gedachten had, bij een gunstige stand", zei Ramos na afloop in Spaanse media. "Het heeft niets met onderschatting van Ajax te maken, maar soms moet je dit soort beslissingen nemen." Op social media slikte hij zijn woorden in. 'Ik wil duidelijk maken dat ik het jammer vind dat ik niet mee kan doen en dat ik de kaart niet bewust heb gepakt. Ik zal Real steunen vanaf de zijlijn.'

Volgens meerdere media, waaronder het Spaanse Marca, heeft de UEFA een onderzoek gestart. In het ergste geval krijgt Ramos een grotere schorsing dan hij nu al heeft. De UEFA keurt het bewust pakken van gele kaarten af. Het is mogelijk dat de Real-captain (32) niet één, maar twee of zelfs drie wedstrijden wordt geschorst. In dat geval mist hij ook een kwartfinalewedstrijd.

Zowel Ajax als Real is op de hoogte gebracht van het UEFA-onderzoek. Naar verwachting doet de Europese voetbalbond volgende week vrijdag uitspraak over de situatie, nadat alle wedstrijden in de achtste finales zijn gespeeld.

Het is niet de eerste keer dat Ramos 'bewust' een gele kaart heeft gepakt in een Champions League-duel met Ajax. Real speelde in november 2010 ook al in Amsterdam, waar Ramos naar verluidt van trainer José Mourinho de opdracht kreeg om bewust rood te pakken, zodat hij met een schone lei aan de volgende rondes kon beginnen. Ook Xabi Alonso kreeg in die wedstrijd rood.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws