Schouten, Vlap, Berghuis en nog zes Eredivisie-opties voor PSV en Ajax
Schouten, Vlap, Doan en Stengs

Schouten, Vlap, Berghuis en nog zes Eredivisie-opties voor PSV en Ajax

Gepubliceerd: donderdag 21 februari 2019 om 10:00do 21-02-2019 om 10:00

Laatste update: donderdag 21 februari 2019 om 10:02do 21-02-2019 om 10:02

Met een zomerse exodus op komst in zowel Eindhoven als Amsterdam, zijn titelconcurrenten PSV en Ajax achter de schermen ongetwijfeld druk bezig met aankopen voor het nieuwe seizoen. Welke Eredivisie-spelers zouden eigenlijk een aanwinst zijn voor de selecties van Mark van Bommel en Erik ten Hag? Negen namen. 

Steven Berghuis (Feyenoord)
Meteen maar beginnen met waarschijnlijk de meest controversiële naam van dit rijtje. Berghuis (27) doet het al drie jaar uitstekend op de vleugels van Feyenoord. In Nederland zijn er weinig betere linkspoten te vinden. PSV en Ajax weten dat ze met de stilist iemand in huis zouden halen die in de Eredivisie garant staat voor veel doelpunten en assists. 

Julian Chabot (FC Groningen)
Eerder deze week werd bekend dat Chabot zich in de kijker heeft gespeeld bij ploegen uit de Bundesliga, Serie A en Ligue 1. Een directe overstap naar een grote competitie is natuurlijk verleidelijk - maar misschien vindt de Duitse verdediger zelf ook wel dat een stap hogerop in Nederland qua carrièreverloop slimmer is. Misschien kan PSV de ene Duitser inruilen voor een andere? Daniel Schwaab beschikt tenslotte over een aflopend contract. 


Oussama Idrissi (AZ)
De man die de nationale ploeg van Marokko definitief verkozen heeft boven Oranje, doet het tijdens zijn eerste volledige seizoen in Alkmaar fantastisch. Idrissi is amper te stuiten op de flank en was namens AZ al goed voor zeven goals en zes assists. Met een waarschijnlijke exit voor onder meer Steven Bergwijn en Hirving Lozano moet PSV sowieso op zoek naar een nieuwe vleugelspeler. En zou Idrissi een geschikte opvolger kunnen zijn voor David Neres, wanneer hij in de zomer een miljoenentransfer maakt? 

Michel Vlap (sc Heerenveen)
Vorig seizoen brak-ie al door in Friesland en de laatste maanden is Vlap (21) uitgegroeid tot een heuse Eredivisie-sensatie. In een moeizaam draaiend Heerenveen-team slaagde hij er in 22 duels in om elf keer te scoren. Een inkoppertje voor een Nederlandse topclub. 

Martin Odegaard (Vitesse, gehuurd van Real Madrid)
Vorig seizoen deed Odegaard het prima bij Heerenveen, dit seizoen heeft werkgever Real Madrid de stijlvolle Noor gestald in het Gelredome. Ook in het geel-zwart van Vitesse laat Odegaard zien dat-ie over bijzondere kwaliteiten beschikt. Best een grote kans dat Real bereid is om de jongeling aan de Champions League te laten ruiken in het shirt van PSV of Ajax. 


Ritsu Doan (FC Groningen)
In de wandelgangen gaat blijkbaar het verhaal dat men bij Ajax niet overtuigd is van Doan. Dat lijkt ons stug, want de Japanner laat bij Groningen telkens weer zien dat-ie tot de beste spelers op de Nederlandse velden behoort. Punt is natuurlijk wél dat zijn club de absolute hoofdprijs voor Doan kan en zal vragen. Voor minder dan 10 à 15 miljoen euro vertrekt de international waarschijnlijk niet.  

Kik Pierie (sc Heerenveen)
Sinds Pierie - nog steeds pas achttien jaar! - bij Heerenveen is teruggekeerd in het centrum van de verdediging, is weer te zien hoe talentvol de jonge verdediger is. Als linksback kwam hij veel minder uit de verf. In 2018 werd Pierie al gelinkt aan allerlei grote clubs uit de Premier League. Een tussenstap in Amsterdam of Eindhoven is natuurlijk veel verstandiger. 


Jerdy Schouten (Excelsior)
Volgens de vaste Excelsior-kijkers kan Schouten (22) zó mee op het middenveld van PSV, Ajax of Feyenoord. Het is inderdaad erg indrukwekkend wat hij tijdens zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau laat zien. De topclubs moeten wel snel toehappen, willen ze de voormalig speler van Telstar en ADO Den Haag inlijven. Er zou namelijk ook al sprake zijn van belangstelling uit de Serie A. 

Calvin Stengs (AZ)
Of-ie ooit nog het niveau van vòòr zijn zware knieblessure zou halen, vroeg men zich in 2018 af. Het antwoord: ja dus - en hoe. Stengs doet het fantastisch in een AZ-elftal dat al weken op volle toeren draait. De vraag is niet óf, maar wannéér Stengs de stap omhoog gaat maken. Komende zomer is de linkspoot waarschijnlijk nog enigszins betaalbaar voor de Nederlandse top. 

Ontbreekt er iemand in dit lijstje? Welke Eredivisie-speler zie jij als een ideale aanwinst voor PSV en/of Ajax? Laat het weten in de comments!

Poll

Welke speler vind jij de meest geschikte aanwinst voor PSV en Ajax?

(4219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws