Memphis maakt 'onhandige' uitspraak niet waar tegen Barça: 'Dat werd enorme flop'

Memphis maakt 'onhandige' uitspraak niet waar tegen Barça: 'Dat werd enorme flop'

26-02-2019 07:55
37

Memphis Depay wist sinds 10 november niet meer te scoren en staat daardoor al zeventien wedstrijden op rij droog voor Olympique Lyon. Dat is niet het enige probleem van de Oranje-international, stelt Hervé Penot, clubwatcher van L'Equipe.

"Je kan ook goed spelen zonder te scoren, maar dat is niet het geval. Depay speelt al een tijdje heel erg slecht", zegt de Franse journalist tegen de NOS. Hij wijt het aan een gebrek aan zelfvertrouwen. "En dat is zeker voor een speler als Depay heel erg belangrijk. Hij straalde altijd vertrouwen uit, maar nu zie je aan hem dat deze situatie hem raakt."

De oud-PSV'er, die nu al bijna 24 uur niet scoorde, zei vorige maand tegen Helden Magazine nog dat hij in de zomer naar een club uit de top-vijf van Europa wil. "Dat is natuurlijk niet handig", lacht Penot. "Maar in de Champions League kreeg Depay tegen Barcelona de kans om te bewijzen dat hij dat niveau aankan. Dat werd een enorme flop."

Oud-voetballer Christophe Dugarry liet na dat duel zelfs weten dat Memphis 'het niet waard is om het shirt van Lyon te dragen'. Toch staat de Nederlander er nog behoorlijk goed op bij de achterban. "Maar ook van Depay verwachten de fans en de president meer dan wat hij nu laat zien", aldus Penot. "Hij verdient een enorm salaris en is samen met Nabil Fekir de grote ster van de club. Die status maakt hij niet waar."