Van Bronkhorst over aanvalsduo Feyenoord: Dat kan een optie zijn, zeker

Van Bronkhorst over aanvalsduo Feyenoord: "Dat kan een optie zijn, zeker"

26-02-2019 15:23
25

Giovanni van Bronckhorst sluit niet uit dat Nicolai Jörgensen en Robin van Persie woensdagavond samen in de basis beginnen in het bekerduel met Ajax. De trainer van Feyenoord vertelde dat dinsdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de Klassieker.

Of de twee aanvallers samen kunnen spelen? "Makkelijk", antwoordde Van Bronckhorst op de vraag van de NOS. "Dit seizoen hebben ze nog niet heel veel wedstrijden samengespeeld. Maar de laatste wedstrijd was denk ik Zwolle-thuis, waarin het redelijk ging. Dat is alweer een aantal maanden geleden."

Die wedstrijd was op 21 oktober in De Kuip (3-0). "Maar ik denk dat ze prima samen kunnen spelen. Dat het er nog niet vaak lekker uitkwam, heeft een aantal redenen. De vorm bij de spelers zelf, de manier waarop de tegenstander tegen ons speelt. Maar het zijn wel allebei spelers met extra kwaliteiten. Nico heeft dit seizoen nog niet zijn niveau gehaald, maar hij wordt sterker en sterker." Of ze beiden gaan spelen tegen Ajax? "Dat kan een optie zijn, zeker."

De halve finale van de beker tussen Feyenoord en Ajax begint woensdagavond om 20.45 uur in De Kuip.