'Het verhaal dat de beker een troostprijs is, wordt een beetje opgelegd'

'Het verhaal dat de beker een troostprijs is, wordt een beetje opgelegd'

27-02-2019 11:57 Laatste update: 17:25
89

Oud-Feyenoorder Paul Bosvelt noemt het 'onzin' dat de KNVB Beker een troostprijs is. Volgens de voormalig middenvelder willen de spelers van Feyenoord en Ajax de prijs maar wat graag winnen.

"Het verhaal dat het een troostprijs is, wordt door iedereen een beetje opgelegd. Maar iedere topsporter wil gewoon prijzen winnen", stelt hij tegenover RTV Rijnmond. "Als je straks gestopt bent, heeft iedereen het erover wat je hebt bereikt. De beker wordt zeker serieus genomen en wedstrijden tegen de rivaal wil je altijd winnen."

Bosvelt hoopt dat Feyenoord met dezelfde verbetenheid speelt als in de eerdere topwedstrijden. "Dat zag je afgelopen weekend weer tegen PSV, maar ook na vijftien minuten in het vorige duel met Ajax."

In het seizoen 2002-2003 won Bosvelt de beker met Feyenoord. Toen waren de Rotterdammers in de halve finale te sterk voor Ajax. "Dat was nog met uitpubliek. Er heerste een gezonde grimmige sfeer in De Kuip, waarin we met 1-0 wonnen en ik de beslissende maakte. Dat was een wedstrijd die me altijd zal bijblijven."