Van der Vaart lyrisch over 'beste speler van Nederland': 'Moet-ie nog leren'

Van der Vaart lyrisch over 'beste speler van Nederland': 'Moet-ie nog leren'

27-02-2019 13:56
59

Met de bal aan zijn voet is Frenkie de Jong de beste speler van Nederland. Misschien behoort de Ajacied zelfs al tot de top van Europa. Dat zegt Rafael van der Vaart woensdag in gesprek met AS. De voormalig speler van Ajax en Real Madrid is enthousiast over de transfer van De Jong naar FC Barcelona. 

Van der Vaart is lyrisch over de 21-jarige De Jong, blijkt in gesprek met het Spaanse AS. "Een enorm talent, het is waanzinnig. De Jong is de beste speler van Nederland en met de bal aan zijn voet misschien wel een van de betere spelers in Europa", zegt de oud-international. 

Toch plaatst Van der Vaart ook een kanttekening. "Wanneer een club als Barcelona zo veel geld betaalt, worden er ook doelpunten en assists verwacht. Dat moet De Jong nog meer doen en leren. Ik denk dat daar geen betere omgeving voor is dan Barça."

De Jong rondde een maand geleden zijn megatransfer naar Camp Nou af. Barcelona betaalt 75 miljoen euro voor de Oranje-international. Dat bedrag kan door bonussen uiteindelijk oplopen naar 86 miljoen. 

Lees ook: Van der Vaart: 'Een team als Manchester United of Tottenham zou beter zijn'