Van Bronckhorst zet vraagtekens bij uitleg Blom: Wie houd je dan voor de gek?

Van Bronckhorst zet vraagtekens bij uitleg Blom: "Wie houd je dan voor de gek?"

28-02-2019 06:48 Laatste update: 09:08
156

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalt van de eerste tegentreffer die Feyenoord woensdagavond incasseerde tegen Ajax. Matthijs de Ligt kopte raak uit een hoekschop die werd gegeven nadat Dusan Tadic de bal zelf over de achterlijn gleed.

Arbiter Kevin Blom gaf echter een corner en de VAR kon niet ingrijpen. Van Bronckhorst begrijpt dat Blom in eerste instantie niet zag dat hij eigenlijk een doeltrap had moeten geven, maar vindt het vreemd dat de scheidsrechter zijn fout niet toegaf. "Ik begrijp niet dat tijdens het moment zelf al wordt bevestigd dat het een corner was. En ook nog in de rust: Kevin gaf aan dat het een corner was. Ja, wie houd je dan voor de gek?", aldus Van Bronckhorst tijdens de persconferentie, voor de camera's van de NOS.

De discutabele 0-1 bleek het breekpunt tijdens de bekerklassieker. "Je voelde in het stadion en in het veld dat het wel een tegenslag was", aldus de scheidend Feyenoord-trainer. "Ik heb in de rust nog wel aangegeven dat de wedstrijd nog gewoon door zou gaan, ondanks de tegenslag. Maar die tweede goal (van Nicolas Tagliafico, red.) kwam veel te snel. En we hebben in het begin van de wedstrijd een aantal momenten laten liggen om Ajax pijn te doen."

Lees ook: Van Bronckhorst: 'Het is gek dat ook de VAR zegt dat het een corner is'