'FC Twente-investeerders rekenen op steun gemeente, anders mogelijk faillisement'

'FC Twente-investeerders rekenen op steun gemeente, anders mogelijk faillisement'

28-02-2019 08:27
290

FC Twente is dankzij de inspanningen van vermogende sponsoren bijna uit de financiële zorgen, maar moet nog steeds hopen op medewerking van de gemeente Enschede. De Keuken Kampioen Divisie legt vrijdag zijn saneringsplan voor aan de gemeente.

De investeringsmaatschappij Reggeborgh, eigendom van de familie van oud-voorzitter Herman Wessels, spoorde diverse grotere en kleinere sponsoren aan om geld in te leggen. De zogeheten Noabers en de bv Ambassadeurs FC Twente hebben inmiddels veertien miljoen euro bij elkaar, voldoende om de gemiste inkomsten na de degradatie uit de Eredivisie te compenseren.

Reggeborgh, de Noabers en de Ambassadeurs FC Twente willen de club echter alleen helpen, wanneer de gemeente Enschede akkoord gaat met het saneringsplan, schrijft TC/Tubantia donderdagochtend. Zo niet, dan trekken ze hun investeringen in en is FC Twente praktisch failliet en kan de gemeente fluiten naar de nog openstaande lening van zeventien miljoen euro plus rente.

Drie opties voor de gemeente
De gemeente staat dus met de rug tegen de muur en lijkt geen andere mogelijkheid te hebben dan akkoord gaan met de schuldsanering. Volgens TC/Tubantia heeft men drie opties: de schuld kwijtschelden, het achterstallige bedrag omzetten in aandelen of uitstel van betaling. Als de gemeente ervoor kiest om aandeelhouder van de Keuken Kampioen Divisie-koploper te worden, lijkt de kans het grootst dat men nog iets van zijn lening terugziet. Wanneer FC Twente de financiën weer op orde heeft, bijvoorbeeld via spelersverkopen, worden de aandeelhouders 'uitgekocht'.

Lees ook: 'FC Twente ontsnapte in september aan straf van negen punten in mindering'