'FC Twente ontsnapte in september aan straf van negen punten in mindering'

'FC Twente ontsnapte in september aan straf van negen punten in mindering'

27-02-2019 08:51
89

FC Twente heeft op het nippertje een straf van negen punten in mindering weten te voorkomen. De KNVB stelde financiële eisen aan de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, waar de club in september niet aan voldeed.

Dat schrijft het lokale Tubantia woensdag. Dankzij investeringsmaatschappij Reggeborgh werd puntenverlies voorkomen. Twente moest veertien miljoen euro verzamelen om twee seizoenen te overleven in de Keuken Kampioen Divisie.

52 sponsoren beloofden Twente dinsdagavond om 520.000 euro aan aandelen te kopen. Reggeborgh gaat dat bedrag nog eens verdubbelen. Inmiddels ligt er 13,7 miljoen op tafel, waardoor er nog drie ton nodig is. Dat bedrag is bijna binnen: Twente gaat deze week in gesprek met potentiële investeerders om het resterende bedrag binnen te hengelen.

Reggeborgh voorkwam in september een groot drama voor Twente, nadat de investeringsmaatschappij een extra borgstelling van vier miljoen euro af gaf aan de KNVB. Op dat moment was de competitie al bezig. Reggeborgh is van de steenrijke familie Wessels en heeft een cruciale rol gespeeld in de redding van Twente. De grotere sponsoren van de club hengelden in totaal al 6,2 miljoen binnen, wat verdubbeld is door Reggeborgh.

In april wordt bekend of de gemeenteraad akkoord gaat met het saneringsplan van Twente.