KNVB wisselt scheidsrechter voor Feyenoord - Emmen: Van Boekel niet in actie

KNVB wisselt scheidsrechter voor Feyenoord - Emmen: Van Boekel niet in actie

28-02-2019 13:59
32

Niet Pol van Boekel, maar Jochem Kamphuis fluit komend weekend de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Emmen. Dat heeft de KNVB laten weten via de officiële kanalen.

Volgens de voetbalbond heeft Van Boekel tijdens de training een lichte blessure opgelopen. Hij wordt daarom 'uit voorzorg' vervangen door Kamphuis, die wordt bijgestaan door de assistenten Richard Brondijk en Dave Goossens.

De blessure van Van Boekel komt voor de KNVB niet op een heel ongunstig moment. Van Boekel kreeg de laatste weken veel kritiek te verduren. Ruim twee weken geleden bij FC Utrecht - PSV besloot Van Boekel tot twee keer toe geen penalty te geven. Eerste weigerde de arbiter naar de stip te wijzen toen Luuk de Jong door Timo Letschert naar de grond werd getrokken, en in de slotfase legde hij de bal ook niet op de stip nadat Denzel Dumfries Utrecht-middenvelder Simon Gustafson omver liep. Het weekend erna kreeg hij geen wedstrijd

Vorig weekend gaf Van Boekel wél een penalty bij Fortuna Sittard - sc Heerenveen, maar draaide hij die beslissing na het zien van de beelden terug. Ook dat leidde tot verbaasde reacties.