'Voormalig Sparta- en Heerenveen-goalie (37) stopt vier jaar na laatste wedstrijd'

'Voormalig Sparta- en Heerenveen-goalie (37) stopt vier jaar na laatste wedstrijd'

28-02-2019 19:23 Laatste update: 19:58
16

Brian Vandenbussche gaat op 37-jarige leeftijd zijn profloopbaan beëindigen, meldt Het Nieuwsblad donderdag. De oud-doelman van onder meer Sparta en sc Heerenveen was de afgelopen jaren derde doelman bij Cercle Brugge.

Vandenbussche beschikt over een aflopend contract in het Jan Breydelstadion en zijn verbintenis zal niet verlengd worden. De sluitpost gaat komend seizoen aan de slag bij amateurclub Blankenberge, in zijn geboortedorp. Of hij tijdens de resterende maanden van het seizoen de gelegenheid gaat krijgen om afscheid te nemen op het veld, is nog onduidelijk. Vandenbussche zat dit seizoen slechts één keer op de bank en keepte zijn laatste officiële wedstrijd op 23 september 2015, namens AA Gent.

Voordat hij zijn dienstverbanden in Gent en Brugge aanging, keepte Vandenbussche jarenlang in Nederland. In 2002 stapte hij over van Club Brugge naar Sparta, waar hij tot 2004 zou blijven. Vervolgens was de drievoudig international van België liefst tien seizoenen lang actief voor sc Heerenveen.