'Niemand van Cardiff leek zich om Sala te bekommeren, het was gênant'

'Niemand van Cardiff leek zich om Sala te bekommeren, het was gênant'

Gepubliceerd: vrijdag 1 maart 2019 om 08:35vr 01-03-2019 om 08:35

Willie McKay, de man die de fatale vlucht van Emiliano Sala regelde, heeft hard uitgehaald naar Cardiff City. De Premier League-club zou de omgekomen aanvaller aan zijn lot hebben overgelaten.

"Hij werd in een hotel gezet en moest via de computer min of meer zijn eigen reis regelen", zegt McKay, geciteerd door De Telegraaf. Willie McKay is gestopt als spelersmakelaar, maar hij stond zijn zoon bij rond de transfer van Sala, die werd overgenomen van Nantes FC. "Niemand van Cardiff leek zich om hem te bekommeren. Het was gênant."

"Dan koop je een speler van 17 miljoen euro en laat je hem in een hotel aan zijn lot over", vervolgt McKay. "Cardiff heeft zichzelf voor schut gezet. Het is schandalig hoe ze zich hebben opgesteld." De club uit Wales herkent zich niet in het verhaal. Cardiff stelt dat het bezig was met het boeken van een reguliere lijnvlucht, maar Sala wilde nog een keer afreizen naar Frankrijk om afscheid te nemen van zijn teamgenoten.

McKay senior schakelde daarom David Henderson in, een ervaren piloot, die 'hem en vele voetballers uit zijn stal al talloze keren richting het vasteland van Europa had gevlogen'. Uit onderzoek bleek echter dat het vliegtuig dit keer nooit had mogen opstijgen. De juiste papieren ontbraken en bovendien waren de weersomstandigheden slecht.

"Als je een taxi belt, vraag je toch ook niet aan de chauffeur om zijn rijbewijs? Ik wilde die jongen gewoon helpen. Ik houd niemand verantwoordelijk. Het was gewoon een tragisch ongeval", aldus McKay senior.

Lees ookAfwikkeling Sala-drama: 'Cardiff moet betalen, anders puntenstraf of transferban'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws