Bergwijn prijst basisdebutant PSV: 'Heerlijk om met hem te spelen, hij ziet het'

Bergwijn prijst basisdebutant PSV: 'Heerlijk om met hem te spelen, hij ziet het'

02-03-2019 22:16 Laatste update: 03-03-2019 09:38
11

Steven Bergwijn erkent dat PSV snakte naar een overwinning. Dankzij twee doelpunten van de 21-jarige aanvaller werd Excelsior op Woudestein probleemloos aan de kant gezet (0-2 winst).

"Dit was nodig", zegt Bergwijn bij FOX Sports. "We hebben drie keer op rij gelijkgespeeld. Dan snak je wel naar een overwinning. Het voelde wel een beetje alsof we uit de flow waren. Als PSV ben je gewend om te winnen. Als dat drie keer op rij niet gebeurt, voelt dat klote. Er zat druk op, dus het was belangrijk dat we goed begonnen. Dat hebben we gedaan."

Basisdebutanten Mohammed Ihattaren en Michal Sadilek leken voor nieuw elan te zorgen bij de Eredivsie-koploper. "Ik ben blij voor die jongens. Ze hebben het fantastisch gedaan", stelt Bergwijn. Met name Ihattaren wordt veelvuldig getipt als groeibriljantje. "Het is heerlijk om met hem te voetballen. Mo ziet het spelletje. Je ziet niet aan hem dat hij zo jong is."

Bergwijn zelf staat na 23 optredens nu op elf goals en twaalf assists. Hij is de eerste Eredivisie-speler die zowel qua doelpunten als assists de dubbele cijfers haalt dit seizoen. "Ik ben er ook wel mee bezig natuurlijk. Ik kreeg altijd veel kritiek van weinig goals, weinig assists. Maar ik zei: alles op z'n tijd. Ik train veel met de trainers, met Boudewijn (Zenden, red.)."

Lees ook: PSV maakt geen fout en wint dankzij uitblinkende Bergwijn van Excelsior