Bernabeu-held van PSV heeft vertrouwen in Ajax: 'Real krijgt wel erg veel tegen'

Bernabeu-held van PSV heeft vertrouwen in Ajax: 'Real krijgt wel erg veel tegen'

Gepubliceerd: dinsdag 5 maart 2019 om 17:49di 05-03-2019 om 17:49

De Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax brengt speciale herinneringen naar boven bij Edward Linskens. De vijftigjarige Venraynaar zorgde in 1988 met zijn befaamde rollertje voor een 1-1 gelijkspel tussen De Koninklijke en PSV in het Estadio Santiago Bernabeu.

De ploeg van Guus Hiddink zou het halve finale-tweeluik uiteindelijk naar zich toe trekken en stond in mei 1988 met de Europa Cup I in zijn handen. "Dit was één van de mooiste momenten van mijn leven", vertelt Linskens aan het Algemeen Dagblad, terugdenkend aan zijn heldenrol in de Spaanse hoofdstad. "Het Bernabeu stil krijgen, dat blijft je altijd bij. Het is zo'n immens stadion, er was zoveel herrie. Opeens hoorde je niets meer van die negentigduizend man."

Linskens denkt dat Ajax dinsdagavond een vergelijkbare stunt kan realiseren. "De prestaties van Real zijn de laatste tijd niet goed, ze krijgen wel erg veel doelpunten tegen." Dat De Koninklijke slechts één doelpunt hoefde te incasseren in Amsterdam, is volgens de PSV-held dan ook een klein mirakel. "Thuis creëerden ze al zoveel dat ze het eigenlijk voor rust al hadden moeten beslissen."

Ajax moet dinsdagavond in Madrid een 1-2 nederlaag in de eigen Johan Cruijff Arena goedmaken. De aftrap in Bernabeu is om 21.00 uur.

Poll

Wie gaat door naar de kwartfinale: Ajax of Real Madrid?

(14505 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws