Twente op weg naar de Eredivisie: 'Zij konden uitspreken dat ze de titel wilden'

Twente op weg naar de Eredivisie: 'Zij konden uitspreken dat ze de titel wilden'

Gepubliceerd: vrijdag 8 maart 2019 om 08:20vr 08-03-2019 om 08:20

Laatste update: vrijdag 8 maart 2019 om 14:55vr 08-03-2019 om 14:55

Volgens Wout Brama voelt FC Twente zich als een vis in het water in de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers zijn een matige competitiestart te boven gekomen en zijn nu fier lijstaanvoerder. De terugkeer in de Eredivisie lonkt, weet ook Brama.

De degradatie uit de Eredivisie was een schok voor FC Twente, maar een niveautje lager spelen is zo gek nog niet. "Voor een seizoen is het best te doen", meldt Brama in TC/Tubantia. "Er zitten naast ons veel grote ploegen in de competitie: Sparta, Roda JC, NEC. Zij konden allemaal hardop uitspreken dat ze voor de titel gingen. Wij niet, omdat we behoorlijk lang moesten wachten voordat de selectie compleet was."

Maar nu staat Twente bovenaan en is de titel bijna een must voor de Tukkers. "We staan bovenaan en het hoort ook bij een club als FC Twente om mee te doen om de titel. Maar de weg is nog lang. Als ik zeg dat we elk weekeinde vol aan de bak moeten, dan is daar geen woord aan gelogen."

"Iedereen verwachtte vanaf het begin dat we alles zouden winnen, maar de realiteit bleek anders. Bij andere ploegen lijkt het andersom te gaan. Go Ahead Eagles en FC Den Bosch konden voor de winterstop vrijuit spelen en lijken nu meer druk te voelen. Er wordt anders naar ze gekeken."

Poll

Wordt FC Twente kampioen?

(5836 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws