AS Roma heeft beet: Kluivert en Karsdorp krijgen te maken met Ranieri

AS Roma heeft beet: Kluivert en Karsdorp krijgen te maken met Ranieri

08-03-2019 17:03 Laatste update: 17:12
15

AS Roma stuurde Eusebio Di Fransesco donderdag de laan uit en de Italiaanse topclub heeft met Claudio Ranieri al zijn opvolger aangesteld. Ranieri heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend.

De Italiaanse oefenmeester is een oude bekende in Rome. Ranieri stond tussen 2009 en 2011 ook al aan het roer van de Romeinse club. Afgelopen maand mocht Ranieri zijn biezen pakken bij het Engelse Fulham. Nu wordt de coach weer actief in de Serie A. Vrijdagmiddag leidt hij zijn eerste training.

Ranieri staat maandag voor zijn eerste uitdaging bij de Romeinen. Dan speelt AS Roma tegen Empoli. "Claudio is niet alleen een supporter van AS Roma, hij is ook geboren en getogen in de stad. Hij is één van de meest ervaren voetbaltrainers. We hebben iemand  nodig die ons naar de Champions League kan leiden", laat clubicoon Franscesco Totti weten op de clubsite.

Rick Karsdorp en Justin Kluivert krijgen zo met de 67-jarige Ranieri een ervaren trainer. De oefenmeester verrraste vriend en vijand door met Leicester City de Premier League te winnen in het seizoen 2015/2016.