Mondjesmaat speeltijd bij Feyenoord: 'De club heeft een plan met mij'

Mondjesmaat speeltijd bij Feyenoord: 'De club heeft een plan met mij'

11-03-2019 12:54
17

Orkun Kökcü vindt het niet lastig om regelmatig op de bank te zitten bij Feyenoord. De tiener begrijpt dat trainer Giovanni van Bronckhorst bewust rustig aan doet met hem. 

Omdat Tonny Vilhena geblesseerd was, stond Kökcü zondagmiddag in de basis tegen Vitesse. Hij blonk uit en tekende in Arnhem voor het enige Rotterdamse doelpunt. "Het is simpel, als jeugdspeler moet je bewijzen dat je mee kunt of beter bent dan die mannen. Je moet het echt verdienen", zei Kökcü (18) na de wedstrijd, in gesprek met De Telegraaf. 

"De trainer weet ook met mij wat hij doet. Als ik nu het seizoen bekijk, dan waren de keren dat hij me heeft opgesteld gewoon goed. De club én de trainer hebben een plan met me. Als jonge voetballer wil je altijd meer, maar je moet de kwaliteit hebben en het zelf afdwingen."

Het is voor Kökcü wennen, voetballen in de Eredivisie en trainen met routiniers. "In het begin lag ik bij een tikkie al op de grond. Ik werk aan mijn spierkracht, ben veel sterker aan het worden en blijf daardoor overeind als ze me op de huid zitten."

Lees ook: Van Hooijdonk looft Kökcü en snapt De Jong niet: 'Helemaal nog niet gezien'