Vroeg Ajax-vertrek: 'Wat ik heb gezien, denk ik niet dat ik doorbreek bij Chelsea'

Vroeg Ajax-vertrek: 'Wat ik heb gezien, denk ik niet dat ik doorbreek bij Chelsea'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 18:15do 14-03-2019 om 18:15

Juan Familia-Castillo verruilde Ajax in 2016 op jonge leeftijd voor Chelsea. De inmiddels negentienjarige verdediger speelt nu enkele jaren in de jeugd van de Premier League-grootmacht, maar denkt niet dat het nog van een doorbraak komt op Stamford Bridge.

"Ik had verschillende keuzes", zegt Familia-Castillo in Podcasten met Petersen van FC Afkicken over zijn overstap. "Ik kon bij Ajax blijven als ik wilde, maar ik kon naar verschillende clubs. Ik kreeg toen het advies dat ik moest kijken waar ik me binnen nu en drie jaar het beste kon ontwikkelen. Als je dan kijkt naar Engeland, dan zie je toch dat Chelsea de meeste prijzen pakt en de beste jeugd heeft."

Spijt heeft de jeugdinternational van Oranje niet. "Ik kon me wel goed ontwikkelen bij Ajax", zegt hij. "Maar in Engeland speel je tegen betere spelers, alles is wat groter." Toch verwacht Familia-Castillo niet dat hij straks in het eerste elftal van Chelsea staat. "Door wat ik de afgelopen jaren heb gezien en meegekregen, denk ik niet dat ik doorbreek bij Chelsea. Als je als jeugdspeler binnenkomt, blijf je dat altijd."

"Als een club jou koopt, dan zien ze je echt als een speler van het eerste", legt de oud-Ajacied uit. "Dat wil niet zeggen dat je niet goed genoeg bent, maar het past niet bij de club. Er zijn genoeg manieren om er alsnog te komen. En als je Ajax en Chelsea op je CV hebt staan, werkt dat ook in je voordeel."

Familia-Castillo lijkt aan zijn laatste maanden bezig bij Chelsea. Zijn contract loopt komende zomer af.

Lees ook: Deze Nederlandse talenten azen op hun kans bij Chelsea, United, City en Liverpool

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws