Update: AD-scoop over plannen AZ 'complete onzin': Het speelt niet

Update: AD-scoop over plannen AZ 'complete onzin': "Het speelt niet"

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 12:43zo 17-03-2019 om 12:43

Laatste update: zondag 17 maart 2019 om 12:55zo 17-03-2019 om 12:55

AZ is 'nadrukkelijk de Amerikaanse markt aan het verkennen', schrijft het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. De huidige nummer vier van de Eredivisie wil structureel aansluiten bij de traditionele Eredivisie-top en hoopt nieuw kapitaal aan te wenden.

Voormalig Ajax-directeur Michael Kinsbergen, in oktober aangesteld als operationeel directeur, leidt de zoektocht naar een Amerikaanse investeerder. Algemeen directeur Robert Eenhoorn was als honkballer actief in de Verenigde Staten en heeft nog steeds connecties aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Ook Earnest Stewart kan een rol spelen: de voormalig technisch directeur van AZ is momenteel werkzaam voor de Amerikaanse voetbalbond.

Volgens het AD hebben de Alkmaarders al contact gezocht met enkele potentiële investeerders, maar is er nog geen concrete gegadigde gevonden. De ochtendkrant heeft AZ om een reactie gevraagd, maar de club wil vooralsnog niet ingaan op de berichtgeving.

AZ is, bijna tien jaar na het Dirk Scheringa-debacle, financieel gezond, maar heeft in Nederland weinig commerciële doorgroeimogelijkheden. Buurman Ajax kampte met hetzelfde 'probleem' en is al langere tijd bezig om voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten.

Update 17/3 12.43: Van het verhaal dat AZ de Amerikaanse markt aan het verkennen is, klopt volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts niets. Huiberts werd zondag bij talkshow De Tafel van Kees geconfronteerd met het verhaal in het Algemeen Dagblad van vrijdag. "Ik heb het ook gelezen. We kijken altijd naar mogelijkheden, maar dit was nieuw voor ons. Het was complete onzin, want het speelt op dit moment niet."

Poll

Zal AZ ooit structureel aan kunnen haken bij de top-drie?

(2603 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws