Update: Onfortuinlijke debutant Klostermann moet Nederland-Duitsland overslaan

Update: Onfortuinlijke debutant Klostermann moet Nederland-Duitsland overslaan

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 17:19do 21-03-2019 om 17:19

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft zijn selectie voor de interlands tegen Servië (oefen) en Nederland (EK-kwalificatie) bekendgemaakt. Zoals al aangekondigd zijn routiniers Mats Hummels, Jerome Boateng en Thomas Müller niet opgeroepen. Drie spelers kunnen hun debuut gaan maken voor Die Mannschaft.

Löw heeft met Lukas Klostermann (RB Leipzig), Niklas Stark (Hertha BSC) en Maximilian Eggestein (Werder Bremen) drie debutanten opgeroepen. De bondscoach wil de selectie na het mislukte WK van 2018 'een nieuwe gezicht geven', zo staat op de website van de Duitse voetbalbond te lezen.

Daarom bracht Löw eerder naar buiten geen beroep meer te zullen doen op het geroutineerde Bayern München-trio Hummels, Boateng en Müller. Dat deed in Duitsland flink wat stof opwaaien. Bayern München noemde de timing van die mededeling in een officiële verklaring 'irritant'.

Duitsland neemt het woensdag 20 maart op tegen Servië, de zondag erna wacht het EK-kwalificatieduel met het Nederlands elftal. Eeder vrijdag kwam ook de selectie van het Nederlands elftal al naar buiten.

Update 21/3 17.19: Klostermann zal zondag niet van de partij zijn tijdens Nederland-Duitsland. De verdediger van RB Leipzig maakte woensdag tegen Servië zijn debuut voor Die Mannschaft, maar liep direct een hamstringblessure op en heeft het Duitse trainingskamp inmiddels verlaten. bondscoach Joachim Löw heeft vooralsnog geen vervanger opgeroepen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws