De Jong bevestigt interesse Cambuur: 'Het hoeft geen weken te duren'

De Jong bevestigt interesse Cambuur: 'Het hoeft geen weken te duren'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 14:50vr 15-03-2019 om 14:50

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 14:52vr 15-03-2019 om 14:52

Henk de Jong is hard op weg om hoofdtrainer te worden van SC Cambuur. De trainer kondigde eerder deze week zijn vertrek bij De Graafschap aan en bevestigt in gesprek te gaan met de club uit Leeuwarden.

"Er is interesse", laat hij weten aan Omroep Gelderland. "Daar mag maar één club trots op zijn: De Graafschap. Ik vertel de directie alles ook meteen eerlijk wat er speelt", vervolgt hij.

De Jong heeft nog geen gesprekken gehad met Cambuur. "Die heb ik doorgeschoven tot na zondag, na de wedstrijd bij sc Heerenveen. De kans is dan ook groot dat ik alles meteen rondmaak. Het gaat namelijk niet om geld, maar om gevoel. Ik heb aangegeven wat er thuis speelt en daar kies ik gewoon voor."

De kans bestaat dan ook dat er na komend weekend al witte rook komt. "Na Heerenveen is er een interlandweekend en dan kan het ineens rond zijn. Het hoeft geen weken te duren, ik doe namelijk alles op gevoel en dan zijn de geruchten ook weg in het interlandweekend, zo wil ik het hebben. En dan zal Sandor met mij meegaan."

Sandor van der Heide, de huidige assistent-trainer van De Jong bij De Graafschap, volgde deze week het voorbeeld van de hoofdtrainer. Ook hij kondigde aan komende zomer te vertrekken bij De Superboeren. Hij lijkt eveneens bij Cambuur aan de slag te gaan. 

Lees ookDe Jong neemt afscheid van De Graafschap: trainer kiest voor zijn gezin

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws