Protest van Van der Sar en medebestuurders vruchteloos: FIFA zet door

Protest van Van der Sar en medebestuurders vruchteloos: FIFA zet door

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 19:35vr 15-03-2019 om 19:35

Het protest van Ajax-directeur Edwin van der Sar en de andere beleidsbepalers van de European Club Association, heeft niets uitgericht. De FIFA heeft vrijdag tijdens een vergadering in Miami besloten om de plannen voor uitbreiding van het WK voor clubteams door te zetten.

Aan het WK moeten met ingang van 2021 niet langer zeven, maar 24 teams deelnemen, schrijven media in binnen- en buitenland. De ECA stuurde een protestbrief naar de wereldvoetbalbond en stelde een uitgebreid evenement te zullen boycotten, maar daar blijkt de FIFA ongevoelig voor. De Europese clubs zien niets in een groter toernooi, omdat de speelkalender volgens hen nu al uitpuilt.

Het WK voor clubteams wordt nu nog elk jaar in december gehouden. Het nieuwe evenement zal in de zomer gaan plaatsvinden, maar het is nog onduidelijk hoe vaak het toernooi gehouden gaat worden. Naar verluidt mogen er twaalf ploegen uit Europa aan deelnemen. Het idee komt uit de koker van voorzitter Gianni Infantino.

De plannen voor een nieuw WK voor clubteams zijn er al langer. Vorig jaar werd al gemeld dat Ajax zou mogen deelnemen aan het zéér lucratieve toernooi.

Poll

Zit jij te wachten op een groots opgezet WK voor clubteams?

(5193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws