Stevens zet middenvelder uit de Schalke-selectie na 'disciplinaire fout'

Stevens zet middenvelder uit de Schalke-selectie na 'disciplinaire fout'

17-03-2019 14:00
14

De nieuwe Schalke 04-trainer Huub Stevens heeft Nabil Bentaleb voorlopig niet nodig. De 24-jarige controlerende middenvelder uit Algerije is tot nader order uit de selectie gezet, melden Die Königsblauen zondagmiddag via de officiële kanalen.

Bentaleb heeft volgens de club een 'disciplinaire fout' begaan en sluit voorlopig aan bij het Onder 23-elftal van Schalke. De huidige nummer vijftien van de Bundesliga treedt verder niet in detail. Hoelang de verbanning van de Algerijnse linkspoot gaat duren, is nog niet duidelijk. Schalke sluit niet uit dat Bentaleb dit seizoen alsnog minuten gaat maken voor het eerste elftal.

De controleur ontbrak zaterdagmiddag al tijdens de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig, die met 0-1 verloren ging. Schalke is door de nederlaag afgezakt naar de vijftiende plaats en heeft nog slechts drie punten voorsprong op nummer zestien VfB Stuttgart. Afgelopen seizoen eindigde de club uit Gelsenkirchen nog als tweede in de Bundesliga. De magere resultaten van dit seizoen kostten trainer Domenico Tedesco de kop, waarna Stevens de honneurs waarnam.