Van den Brom: 'Dood- en doodziek van, een grote persoonlijke frustratie'

Van den Brom: 'Dood- en doodziek van, een grote persoonlijke frustratie'

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 18:56zo 17-03-2019 om 18:56

John van den Brom is dolblij, nu zijn AZ er éindelijk in is geslaagd om in competitieverband van een topclub te winnen. Jaren op rij faalden Van den Brom en AZ in grote wedstrijden - en dat kreeg de coach tot vervelens toe te horen. 

Zondag werd er in het AFAS Stadion met 1-0 gewonnen van Ajax - tot grote opluchting van Van den Brom. "Elke keer als er een wedstrijd tegen Ajax, PSV of Feyenoord aankwam, werd het weer opgerakeld. Daar werd ik echt dood- en doodziek van", zei hij na afloop, voor de camera van FOX Sports

Lees ook: Onherkenbaar Ajax verliest van AZ en incasseert harde tik in titelstrijd

"Eerlijk gezegd was het voor mij persoonlijk een heel grote frustratie. We hebben het er uitgebreid over gehad en de enige manier om die reeks te doorbreken is door te winnen. Dat hebben we nu gedaan. Dikverdiend ook nog."

Van den Brom vond het apart dat er slechts één goal viel. "Als je naar de kansenverhouding kijkt, is het gek dat het maar 1-0 is geworden. 5-2 was mooier geweest. Maar ik ben echt héél blij. Die reeks zorgde voor veel frustratie bij mij, bij de clubleiding, bij de spelers, maar ook bij de supporters."

Lees ook: Grijnzende Til: "Volgens mij heeft hij niet heel vaak van Ajax gewonnen, haha"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws