Ten Hag over vertrek van 'vechter' Kluivert: 'Zo jammer dat hij nu weg is'

Ten Hag over vertrek van 'vechter' Kluivert: 'Zo jammer dat hij nu weg is'

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 21:02zo 17-03-2019 om 21:02

Laatste update: zondag 17 maart 2019 om 21:58zo 17-03-2019 om 21:58

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt het nog steeds jammer dat Justin Kluivert afgelopen zomer besloot om Ajax te verlaten. De negentienjarige vleugelaanvaller werd voor ruim zeventien miljoen euro verkocht aan AS Roma.

Ten Hag noemt Kluivert een 'geweldig ventje' en bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met de tweevoudig Oranje-international. De Ajax-trainer denkt dat hij Kluivert prima had kunnen gebruiken tijdens de succesvolle Champions League-campagne van de Amsterdammers. "Justin is Europa-proof. Hij is uitermate geschikt om een rol te spelen in het Europese", oordeelt Ten Hag bij Rondo.

Volgens de trainer heeft Kluivert de 'extreme snelheid' die bijzonder goed van pas kan komen tijdens Europese topwedstrijden. "Dat heeft Justin. En het is een vechter. En een kind van de club. Of ik hem vandaag (zondag, red.) had kunnen gebruiken na het uitvallen van Hakim Ziyech? Ja, dat ook."

Kluivert speelde zaterdagavond één helft mee met AS Roma, dat met 2-1 verloor van laagvlieger SPAL. De vleugelaanvaller staat dit seizoen op 27 officiële wedstrijden namens de Giallorossi.

Poll

Had Justin Kluivert in dit Ajax gepast?

(7207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws