Schorsing dreigt na trap op kuit van Buijs: 'Helaas hebben we het toch gemist'

Schorsing dreigt na trap op kuit van Buijs: 'Helaas hebben we het toch gemist'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 15:27ma 18-03-2019 om 15:27

Een forse schorsing dreigt voor Sheraldo Becker. Dat meldt De Telegraaf maandag. De vleugelaanvaller van ADO Den Haag deelde zondag tijdens het uitduel met FC Groningen een schop uit aan Danny Buijs, trainer van de thuisploeg. 

Tijdens het verhitte duel tussen Groningen en ADO vond er een massale duw- en trekpartij plaats nadat Nasser El Khayati hardhandig naar de grond was gewerkt. Becker schopte tijdens alle commotie vól tegen de kuit van Buijs aan. De actie werd gemist door arbiter Dennis Higler en videoscheidsrechter Clay Ruperti. "Deze situatie hebben we uiteraard niet beoordeeld, anders was hij wel met rood weggestuurd", laat Higler weten aan De Telegraaf. 

"Zoals je hebt kunnen zien, hebben we na het opstootje veel tijd genomen om alles door de VAR te laten terugkijken. Helaas hebben we deze situatie toch gemist. Overigens was ik juist blij met de rol van Buijs bij het opstootje. Hij kwam met goede bedoelingen, om Iliass Bel Hassani weg te houden en te kalmeren."

Na de wedstrijd zag Buijs de beelden terug en reageerde hij vol verbazing op de schop van Becker. Omdat Higler de situatie in eerste instantie níet beoordeeld heeft en vindt dat er sprake is van rood, kan de aanklager betaald voetbal Becker alsnog straffen. 

Lees ook: Immers: 'Als Zeefuik dat bij mij had gedaan, sloeg ik al zijn tanden uit zijn bek'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws