'Grootse plannen Real: linksback, middenvelders, topspits én De Ligt'

'Grootse plannen Real: linksback, middenvelders, topspits én De Ligt'

19-03-2019 09:55
91

De selectie van Real Madrid lijkt in de zomer grote veranderingen te ondergaan. De Koninklijke heeft daarbij onder meer de pijlen gericht op Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt, zo schrijft Marca.

Hoewel Eder Militão voor vijftig miljoen euro overkomt van FC Porto, wil Real nóg een centrale verdediger aantrekken. Volgens de Spaanse sportkrant staat De Ligt bovenaan het verlanglijstje. Hij werd tijdens de Champions League-duels tussen Ajax en Real nadrukkelijk gevolgd. Mogelijk zien de Madrilenen in hem de opvolger van Raphaël Varane, die twijfelt over zijn toekomst bij de club.

De concurrentie voor De Ligt is hoe dan ook fors. Onder meer FC Barcelona en Atlético Madrid zitten achter de negentienjarige verdediger aan, terwijl in Italië al werd gemeld dat Juventus door wil pakken. Real heeft dan ook diverse alternatieven, waaronder Milan Skriniar van Internazionale en Kalidou Koulibaly van Napoli.

Marca schrijft verder dat Real een linksback, twee middenvelders en een aanvaller wil aantrekken. Daarbij vallen de namen van diverse sterren, onder wie Christian Eriksen, Eden Hazard, Neymar en Kylian Mbappé. Maar ook spelers als David Alaba, Sergej Milinkovic-Savic, Thiago Alcantara, Harry Kane en Mauro Icardi zijn in beeld om de renovatie gestalte te geven.