Ex-Juve-spelers woest na 'EPO-quotes' Endt: 'Hopelijk verliest Ajax weer van ons'

Ex-Juve-spelers woest na 'EPO-quotes' Endt: 'Hopelijk verliest Ajax weer van ons'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 20:41di 19-03-2019 om 20:41

David Endt hoopt dat Ajax zich tijdens de Champions League-wedstrijden tegen Juventus kan revancheren voor de verloren Champions League-finale van 1996. De Amsterdammers moesten na strafschoppen het hoofd buigen voor De Oude Dame, die later beticht werd van dopinggebruik.

De voormalig teammanager van Ajax blikte in gesprek met Radio Kiss Kiss terug op de verloren eindstrijd in Rome. "We speelden tegen een Juventus dat later een beetje gedrogeerd bleek te zijn", liet hij weten. Deze uitlatingen werden Endt niet in dank afgenomen. "Ik heb de uitspraken van de 'beroemde' meneer Endt gehoord en hij moet zich diep schamen", liet oud-middenvelder Alessio Tacchinardi, selectielid tijdens het seizoen 1995/1996 maar niet ingezet tijdens de finale, weten aan SportMediaset.

Volgens Tacchinardi heeft het Juventus van 1996 zijn Champions League-triomf alleen gerealiseerd door hard te werken. "Vanaf de eerste dag van de voorbereiding hebben we gestreden om deze droom te bereiken", aldus de dertienvoudig Italiaans international. "Ik hoop dat deze teksten de huidige ploeg inspireren om Ajax opnieuw uit te schakelen."

Voormalig Juventus-aanvoerder Ciro Ferrara wijst Endt fijntjes op de uitlatingen die trainer Louis van Gaal voorafgaand aan de finale deed. Toen hem gevraagd werd of de regerend Champions League-winnaar zijn titel kon prolongeren, liet Van Gaal weten dat de beker 'mee het vliegtuig in zou gaan'. "Aangezien hij verantwoordelijk is voor de communicatie-uitingen, zal Endt vast beseffen hoe gebrand wij waren om te winnen", liet de oud-verdediger weten.

Lees ook: Endt geeft Ajax '35 procent kans': 'Als ze daar de slag winnen, zijn ze heel ver'

Lees ook: Ajax-Juventus: de 'EPO-finale', twee uit twaalf en CR7's favoriete tegenstander

Poll

Heeft Ajax kans tegen Juventus?

(13085 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws