Moeder van Rabiot loopt leeg: 'Hij is een gijzelaar, binnenkort is het de kerker!'

Moeder van Rabiot loopt leeg: 'Hij is een gijzelaar, binnenkort is het de kerker!'

19-03-2019 22:16
40

De moeder van Adrién Rabiot heeft hard uitgehaald naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub zou de 23-jarige middenvelder als een gijzelaar behandelen, vertelt ze in een interview met L'Equipe.

Trainer Thomas Tuchel doet al sinds begin december geen beroep meer op Rabiot, die zijn aflopende contract in Parijs weigert te verlengen. Vorige week werd de Fransman ook nog eens geschorst, omdat hij op stap ging na de Champions League-uitschakeling tegen Manchester United. Zijn moeder en zaakwaarneemster Veronique beklaagt zich over de aanpak van PSG.

"Adrién is een gevangene. Nee, hij is zelfs een gijzelaar van PSG", steekt Veronique van wal. "Binnenkort zal het droog brood, water en de kerker zijn! Deze behandeling is wreed… Een voetballer is gemaakt om te spelen, niet om in de kast te blijven. Adrién speelt sinds december al niet meer en waarschijnlijk niet meer tot juni. Dat is enorm!"

"Hij wordt gegijzeld omdat hij niet wil verlengen, maar hij respecteert enkel zijn contract", vervolgt Veronique, die ook geen goed woord over heeft voor de schorsing. De middenvelder is daardoor niet welkom op het trainingscomplex. "PSG wil zijn privéleven controleren. Hij moet om 21.00 uur in zijn pyjama naar de wedstrijd kijken en om 23.00 naar bed gaan", grapt zijn moeder.

Veronique beklaagt zich verder onder meer over de verschillende behandelingen die de spelers van PSG ten deel valt. "Anderen raken geblesseerd, maar die mogen naar de andere kant van de wereld vliegen om carnaval te vieren in Rio", doelt ze op sterspeler Neymar. Het is nog altijd onduidelijk waar Rabiot na de zomer speelt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s