Brood, Verbeek en Jans gelinkt aan NAC: 'De timing van Mitchell is aardig'

Brood, Verbeek en Jans gelinkt aan NAC: 'De timing van Mitchell is aardig'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 07:00wo 20-03-2019 om 07:00

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:10wo 20-03-2019 om 08:10

NAC Breda heeft deze week Ron Jans, Ruud Brood, Gertjan Verbeek en Bernd Storck - trainer van het Belgische Excelsior Moeskroen - benaderd. Dat meldt BN/DeStem. Interim-directeur Nicole Edelenbos wil niet reageren op de namen.

"Ik noem geen namen en wil daar niks over zeggen tot ik duidelijkheid kan geven. Ik wil niet dat mensen beschadigd worden. Dus we zeggen het pas als het helemaal rond is", laat zij weten aan het regionale dagblad.

Maandag diende Mitchell van der Gaag zijn ontslag in bij hekkensluiter NAC. Edelenbos liet daarna weten dat de club voor de resterende acht duels in de Eredivisie een nieuwe trainer zoekt. Het is in principe niet de bedoeling dat assistent-trainers Rob Penders en Maurice Verberne, momenteel tijdelijk in charge, het seizoen op de huidige wijze afmaken. 

"We focussen ons op de komende acht wedstrijden en het moet iemand zijn die op zijn manier iets gaat proberen. Iets anders kunnen we niet doen. Het kan ook een interne oplossing zijn waar we voor kiezen", aldus Edelenbos. 

Aardig
"Het is bijna noodzakelijk om de nieuwe trainer deze week al te presenteren, omdat we ons focussen op de korte termijn. De timing van Mitchell was eigenlijk wel aardig vlak na FC Utrecht omdat we twee weken de tijd hebben om een oplossing te vinden."

Verbeek en Brood zitten momenteel zonder club. Jans is nog in dienst als technisch manager van FC Groningen. Daar vertrekt hij aan het einde van het seizoen. 

Lees ook: 'NAC wil op korte termijn een ervaren trainer aanstellen en komt uit bij Brood'

Poll

Is het einde verhaal voor NAC?

(1738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws