Kraay jr.: 'Ajax schrikt niet van de 20 miljoen euro die Real Madrid gaat vragen'

Kraay jr.: 'Ajax schrikt niet van de 20 miljoen euro die Real Madrid gaat vragen'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 07:24wo 20-03-2019 om 07:24

Martin Odegaard wordt door Ajax 'heel intensief' gevolgd, zegt Hans Kraay jr.. Zijn broodheer Real Madrid vraagt twintig miljoen euro voor de jonge Noor (20), wat voor directeur spelersbeleid Marc Overmars geen groot probleem is.

De kans is groot dat Hakim Ziyech na dit seizoen vertrekt bij Ajax, waardoor de club op zoek moet naar een opvolger. Odegaard werd in Spaanse media al genoemd. "Daarom schrikt Ajax niet van de twintig miljoen die Real Madrid gaat vragen", vertelt Kraay jr. bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Ze willen hem nu gaan verkopen. Daarom volgen ze hem op alle facetten heel intensief: zou hij onze nummer tien kunnen zijn en maakt hij genoeg goals?"

Kraay jr. meent dat Ajax meerdere spelers van AZ scout. Guus Til, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs worden genoemd. "Ik denk dat Ajax ook kijkt naar of spelers als Koopmeiners Frenkie de Jong zouden kunnen vervangen. Dat denk ik niet, maar daar kijken ze naar. Als het in Nederland niet te halen is, dan moeten ze de grens over om subtoppers uit het buitenland te halen."

Ajax heeft Azor Matusiwa ondergebracht bij De Graafschap. De middenvelder staat er goed op binnen de club. "Ze hebben gelijk al gezegd: die hebben we nog niet afgeschreven voor het eerste elftal. Het is eigenlijk een donkere Van Halst", zegt Kraay. 

Lees ook: 'Ajax scout in Eredivisie: Koopmeiners, Til, Stengs, Doan en Odegaard bekeken'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws