Ronaldo wacht mogelijk schorsing: 'Iedereen begreep aan wie het geadresseerd was'

Ronaldo wacht mogelijk schorsing: 'Iedereen begreep aan wie het geadresseerd was'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 17:45wo 20-03-2019 om 17:45

Emre Can vindt niet dat Cristiano Ronaldo een schorsing verdient voor zijn provocerende manier van juichen nadat Juventus Atlético Madrid uitschakelde in de Champions League. De sterspeler van Juventus maakte een zogenaamd cojones-gebaar, waarmee hij Atlético-trainer Diego Simeone op de hak nam. 

Bij de 2-0 van Atlético in de heenwedstrijd maakte Simeone dat gebaar, waarna Ronaldo een paar weken later zijn gram haalde. De UEFA is inmiddels een onderzoek gestart naar de opvallende manier van juichen van Ronaldo. Volgens de UEFA is er sprake van 'ongepast gedrag. Simeone kreeg voor zijn actie een geldboete van de Europese voetbalbond. 

"Ik wil niet praten over zijn gebaar", zegt Can tegen BILD. "Ik moet zeggen dat Ronaldo, gezien zijn optreden, het recht had om te juichen zoals hij zelf wilde. Iedereen in het stadion begreep wel aan wie het gebaar geadresseerd was. Ik ben blij voor hem dat hij een hattrick maakte."

"Hij moest in de eerste wedstrijd veel nare commentaren slikken en wilde hen repliceren. Hoe hij hun een antwoord gaf, namelijk een hattrick maken, is geweldig. Ronaldo is eigenlijk een rustige man, kan ik wel zeggen. Met beide voeten op de grond. Hij loopt niet te koop met zijn status van wereldster", aldus Can. 

Ronaldo krijgt donderdag te horen of de UEFA maatregelen treft tegen de Portugees. Ajax neemt het op 10 en 16 april op tegen de koploper van Italië in de kwartfinale van de Champions League. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws