De Haan waarschuwt: 'Hij was fantastisch, maar nu speelt-ie nooit bij Ajax'

De Haan waarschuwt: 'Hij was fantastisch, maar nu speelt-ie nooit bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 09:47do 21-03-2019 om 09:47

Foppe de Haan vraagt zich af of Michel Vlap er wel verstandig aan doet om komende zomer al een transfer te maken. De revelatie van sc Heerenveen moet sowieso goede afspraken maken met zijn volgende werkgever, stelt De Haan bij Omrop Fryslan. 

"Naar wat voor soort club ga je heen? Wat verwacht de club? Voor wie kom je te spelen? Hoe groot is de selectie? Hoe goed is de selectie? Dat moet je stuk voor stuk overwegen", aldus de voormalig bondscoach van Jong Oranje. "Ik vind Michel wel een type die je als grote club kunt halen, maar laat hem dan wel bij Heerenveen spelen. Ik vind dat we dat in Nederland veel te weinig doen."

De Haan vindt Perr Schuurs een goed voorbeeld. Hij koos afgelopen jaar voor de stap van Fortuna Sittard naar Jong Ajax. "Stel dat Vlap naar Ajax of PSV gaat, dan is er de kans dat hij daar in het beloftenteam komt. Dan moet hij in de Eerste Divisie voetballen, terwijl hij dat al lang ontgroeid is. Schuurs van Fortuna Sittard was daar fantastisch en speelt nu nooit bij Ajax. Nu speelt hij lager dan dat hij bij Fortuna deed."

Vlap scoorde dit seizoen al 14 keer namens Heerenveen in 26 Eredivisie-optredens. 

Lees ook: 'PSV past beter bij Vlap dan Ajax, hij kan heel veel bijleren van Van Bommel'

Poll

Moet Vlap komende zomer de stap omhoog maken?

(1963 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws